De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstesten op medische indicatie
- urine onderzoek
- suiker- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- zwachtelen en tapen
- verstrekken van informatiefolders
- injecties
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 11 uur.
De praktijkondersteuner somatiek, mevrouw van Vegten is bij ons werkzaam op dinsdag en donderdag. Zij doet een groot deel van de controles bij patienten met :
- suikerziekte (diabetes mellitus)
- COPD (chronische longziekte),
- Hypertensie (hoge bloeddruk)
- voorlichting over stoppen met roken, leefstijl- en dieetadviezen
Zij werkt in opdracht van en samen met de huisarts om deze chronische ziekten zo goed mogelijk in te stellen en controleren.
De praktijkondersteuner GGZ , mevrouw ten Veen, werkt bij ons op de maandag, woensdag en vrijdag . U kunt daar terecht voor psychische ondersteuning, bijvoorbeeld bij angstklachten, hyperventileren, depressieve klachten, het gevoel van een burn-out. Verwijzing loopt meestal via het spreekuur van de huisarts, die samen met u bepaalt of gesprekken met de praktijkondersteuner voor u behulpzaam kunnen zijn. Voordeel voor u als patient bij een verwijzing naar de POH-GGZ is dat dit door uw verzekeraar beschouwd wordt als eerstelijnszorg, waardoor u uw eigen risico niet aanspreekt.