Huisartsenpraktijk Schaapskamp
Van harte welkom op onze website. U vindt hier informatie over de huisartsenpraktijk, algemene gegevens over openingstijden, hoe contact met ons op te nemen , avond-,nacht- en weekenddiensten en onze medewerkers.
Ook vindt u er gezondheidsinformatie en informatie over medicijnen waarvan wij als praktijk denken dat deze zinvol kan zijn voor u als patient. Er zijn enkele testjes die u kunt doen die iets zeggen over uw gezondheid. Er zijn modules beschikbaar voor herhaalmedicatie, waar u na registratie gebruik van kunt maken. U vindt er zo nodig actuele gezondheidsinformatie of meldingen, kijk rustig eens rond.
Ons werkgebied omvat de gemeente Winterswijk en haar buurtschappen.
Praktijkinformatie
Van harte welkom op onze praktijkwebsite. Via de submenus kunt u alle relevante informatie over de praktijk terug vinden.
Openingstijden
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn wij geopend van 8.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00, gedurende de lunchpauze zijn wij bij spoedgevallen te bereiken via 0543-522363, optie 1 in het keuzemenu, of 0543-535810. Op woensdagmiddag is de praktijk na 12.30 telefonisch niet bereikbaar, er wordt waargenomen door collega van Noort
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 12.30 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Afspraak maken
Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8 en 11 uur. Het is ook mogelijk afspraken te maken met de huisartsen of assistentes via mijngezondheid.net
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. Verder kan zij daarmee een inschatting maken van de tijd die u bij de huisarts nodig heeft. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Mogelijk wordt u gezien door een waarnemende huisarts of huisarts in opleiding. Mocht dit bezwaren opleveren dan kan u dit uiteraard, liefst vooraf, kenbaar maken.
Deze praktijk is een opleidingspraktijk en daardoor kan het zijn dat u door een doktersassistent in opleiding, een POH in opleiding of een spreekuurondersteuner io wordt gezien. Wellicht goed te weten dat elk van deze opleidingssituaties direct door de huisarts gesuperviseerd wordt.
Meer tijd of meer klachten, gesprekken?
Heeft u meerdere klachten of vragen? Wilt u wat langer tijd hebben voor een gesprek? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Telefonisch spreekuur
Telefonisch terugbelspreekuur
Dagelijks tussen 11.30 en 13.00 uur:
In de meeste gevallen maakt de huisarts via de assistente na een consult een afspraak om terug te bellen voor bv uitslagen van bloed- of rontgenonderzoek. Is dit niet gebeurd of wilt u telefonisch overleg, maak dan daarvoor in de ochtend tussen 8 en 11 uur een afspraak met de assistente, zodat zij eventueel uitslagen kan klaarleggen voor de huisarts. De huisarts waardoor u bent behandeld zal u over het algemeen gesproken ook terugbellen voor de uitslagen van onderzoeken.
E consult
Sinds april 2020 is het mogelijk via mijngezondheid.net of de Medgemak app eenvoudige vragen te stellen, foto’s door te zenden of medicatie te bestellen.
Avond-,nacht- en weekenddienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de zogeheten spoedpost in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Deze waarneming is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Men werkt er op afspraak. Er wordt ook daar gevraagd naar de aard en duur van uw klachten, waarop de assistente u verder kan helpen door een advies te geven of consult of huisbezoek af te spreken.
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres Spoedpost Winterswijk
Het adres van de huisartsenpost is:
Beatrixpark 1
tel: 085-0791112
Tijdens vakanties en cursusdagen van de praktijk is waarneming geregeld met de lokale collega’s. Langdurige afwezigheid wordt tevoren aangekondigd via deze website.
Huisbezoek
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling soms beter dan bij u thuis.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Assistentie en praktijkondersteuning
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstesten op medische indicatie
- urine onderzoek
- suiker- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- zwachtelen en tapen
- verstrekken van informatiefolders
- injecties
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 11 uur.
De praktijkondersteuner somatiek, mevrouw Ensink is bij ons werkzaam op dinsdag en donderdag. Zij doet een groot deel van de controles bij patienten met :
- suikerziekte (diabetes mellitus)
- COPD (chronische longziekte),
- Hypertensie (hoge bloeddruk)
- voorlichting over stoppen met roken, leefstijl- en dieetadviezen
Zij werkt in opdracht van en samen met de huisarts om deze chronische ziekten zo goed mogelijk in te stellen en controleren.
De praktijkondersteuner GGZ , mevrouw ten Veen , werkt bij ons op de maandag, woensdag en vrijdag . U kunt daar terecht voor psychische ondersteuning, bijvoorbeeld bij angstklachten, hyperventileren, depressieve klachten, het gevoel van een burn-out. Verwijzing loopt meestal via het spreekuur van de huisarts, die samen met u bepaalt of gesprekken met de praktijkondersteuner voor u behulpzaam kunnen zijn. Voordeel voor u als patient bij een verwijzing naar de POH-GGZ is dat dit door uw verzekeraar beschouwd wordt als eerstelijnszorg, waardoor u uw eigen risico niet aanspreekt.
EHBO
In onze praktijk behandelen we ook spoedgevallen, zoals flauwtes, brandwonden, snijwonden of andere ongevallen. Als u ons even belt dat u eraan komt houden we rekening met uw komst. Onze spoedlijn is 0543-522363, optie 1, of 0543-535810